Waarom eten we beschuit met muisjes bij een geboorte?
En cake bij een begrafenis?
En eieren met Pasen?
Ieder volk heeft zo zijn eigen tradities rondom voeding.
Carolina Verhoeven, culinair etnoloog bij Stichting Culinair Erfgoed Centrum, is een absolute expert op dit gebied.
Op dinsdag 10 november vertelt ze alles over de culinaire levensloop van de mens tijdens de lezing
‘Van wieg tot graf’ in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant.
Stichting Culinair Erfgoed Centrum stelt zich als doel een representatief overzicht te geven van
de eetcultuur in Nederland en de geschiedenis van de plattelandskeuken.
Het bewaren en beheren van culinair erfgoed met zijn tradities in de breedste zin van het woord. Carolina:
”Vaak wordt er alleen gesproken over wat er verdwenen is, maar laten we eens kijken naar wat er behouden bleef.”
Tijdens de lezing komen allerlei tradities en gebruiken rondom voedsel aan bod.
Ook zal Carolina alles over de eetgeschiedenis van de Flevopolder vertellen.
Kom ook naar deze interessante lezing in FlevoMeer Bibliotheek.
Dronten: dinsdag 10 november van 10.00 – 11.30 uur.
Biddinghuizen: dinsdag 10 november van 13.00 – 14.30 uur.
Swifterbant: dinsdag 10 november van 15.15 – 16.45 uur.
Bestel je gratis kaartje via
https://www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de servicebalie in de bibliotheek.
Tijdens deze lezing houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM.