Home

Modernisering Dronten- Centrum

Dronten - 30 oktober 2012.  Het betreft een moderniseringsproject van 223 eensgezinswoningen.

De 1e fase

Deze fase die inmiddels gereed is, bestaat uit 85 woningen in de volgende straten: De Steven, Stuurboord, Gaffelstraat, Fokkestraat en De Boeg. Op 2 februari 2012 was de feestelijke oplevering van deze fase.

Vanaf de start in januari 2011 is er door aannemer Salverda  hard gewerkt aan dit project. Door de vele verschillende woningtypes is het een ingewikkeld project, waarbij de aannemer zijn vakmanschap kan etaleren. OFW laat de woningen niet alleen technisch en qua uiterlijk opknappen, maar zorgt er ook voor dat de woningen energiezuiniger worden.(energielabel A)

Door de bewoners werd volop meegeleefd met de voortgang van de werkzaamheden, waarbij men gelukkig weinig hinder ondervond van de weersomstandigheden. Ook de binnenwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond tot tevredenheid van alle bewoners, waarvan de woningen zijn gemoderniseerd. De wijk kreeg door de verschillende kleurkeuzes en materialen een fraai aanzicht, wat door vele inwoners van Dronten als een verbetering van de wijk wordt gezien. Al met al een mooi resultaat voor OFW. Het is nu aan de bewoners om ook de tuinen en de openbare ruimte een mooi aanzicht te geven.

Start 2e fase.
Na de bouwvakvakantie is men begonnen aan de 2e fase van het project. Inmiddels is het buitenwerk al bijna klaar en het werk binnen verloopt voorspoedig. De verwachting is dat men ongeveer in mei gereed zal zijn met deze fase.

Start 3e fase
In de eerste weken van januari 2012 is men ook gestart met de 3e fase van het project. Hier staat het slopen van de muren als eerste op het programma. De overige werkzaamheden zullen zo spoedig mogelijk volgen. De aannemer hoopt het hele project dit jaar te voltooien.

<< Terug naar overzicht

© 2022 Huurders Belangen Vereniging | Realisatie: Sybit - Software op Maat | Ontwerp Ruiter Webdesign Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat