Home

Demonstratie tegen huurbeleid minister Blok.

Dronten - 5 maart 2013.  Een aantal bestuursleden van de HBV zijn op 5 maart naar Den Haag afgereisd om samen met de Nederlandse Woonbond te demonstreren bij de eerste kamer tegen het huurbeleid van minister Blok.


Hier heeft de Woonbond samen met de demonstrerende huurdersorganisaties (vertegenwoordigers van tienduizenden huurders) en huurders uit het gehele land de ruim 6000 petities aangeboden.
Naast de handtekeningen voor de petitie werd ook een gezamenlijke verklaring van maatschappelijke organisaties tegen de kabinetsplannen overhandigd.
Bij overhandiging van de twee koffers met handtekeningen voor de petitie Actie Huuralarm, complimenteerde Woonbonddirecteur Ronald Paping de Senatoren dat zij 'in hun wijsheid' alvast hadden besloten om het debat over de gluurverhoging een week uit te stellen.D66 senator Hans Engels nam alle aangeboden documenten namens de Eerste Kamer in ontvangst en reageerde met de opmerking dat zij vast van plan zijn om alles zorgvuldig te overwegen.
Het was de bedoeling dat wij van de HBV bij het debat in de eerste kamer aanwezig zouden zijn deze middag, maar door het uitstel van een week ging dit voor ons helaas niet door.
Wel waren we goed te zien bij het journaal deze dag, met ons eigen demonstratiemateriaal van HBV Dronten.
We hebben van deze gelegenheid gelijk maar even gebruik gemaakt van het Binnenhof, stiekem hopend dat we minister Blok tegen het lijf zouden lopen.
Een aantal ministers gezien maar helaas geen minister Blok, wel een aandenken achter gelaten van de HBV Dronten op het binnenhof.

Op weg naar het station kom je dan ineens een groep jongeren tegen met ons actiebord in de hand die roepen “geen huurverhoging”.
Onze missie in Den Haag was dus zeer geslaagd, weliswaar geen debat gevolgd en minister Blok niet gezien/gesproken. Wel hebben we meer mensen attent kunnen maken op het Huuralarm, voor meer actie tegen minister Blok met zijn huurbeleidsplannen. Deze plannen van minister Blok betekenen voor elke huurder een fikse huurverhoging elk jaar, alleen om de schatkist te vullen. Eigenlijk is het geen huurverhoging, maar extra (huur)belasting die geldt voor elke huurder in Nederland. Dit moet door OFW aan u als extra huur worden gevraagd en OFW moet dat gehele bedrag direct afdragen aan de schatkist.
Deze plannen van minister Blok moeten worden gestopt om het wonen in Nederland betaalbaar te houden voor iedereen.


Voor meer informatie over het huuralarm en acties hiertegen kunt u lezen op http://www.woonbond.nl/

<< Terug naar overzicht

© 2021 Huurders Belangen Vereniging | Realisatie: Sybit - Software op Maat | Ontwerp Ruiter Webdesign Biddinghuizen

Realisatie: Sybit - Software op Maat